Capital.ba

Turistička organizacija Njemačke partner na Sajmu turizma u Beogradu

28.12.2012. / 13:41

beogradski sajamBEOGRAD, Turistička organizacija Njemačke biće zemlja partner na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 21. do 24. februara naredne godine.

Njemačka će na ovoj manifestaciji predstaviti ponudu u oblasti kulturnog turizma, s obzirom da je vodeća destinacija u ovoj oblasti i druga po popularnosti za Evropljane u potrazi za kulturom.

Parlamentarni državni sekretar u Saveznom ministarstvu za privredu i tehnologiju i povjerenik Savezne vlade za turizam i mala i srednja preduzeća, Ernst Burgbaher, rekao je da je predstavljanje turističkih potencijala te zemlje na tržištu jugoistočne Evrope strategija njemačkog turizma, i da je u te svrhe Turistička organizacija Njemačke dobila dodatna sredstva u iznosu od 500.000 evra.

”Velika je obaveza za Beogradski sajam turizma da obezbijedi poslovnu platformu za zemlje koje imaju tako značajnu ulogu u svjetskom turizmu poput Njemačke”, rekao je državni sekretar za turizam Ministarstva finansija i privrede Goran Petković.

Partnerstvo na Sajmu logičan je korak ka ostvarivanju zajedničkih definisanih ciljeva – povećanja razmjene turista i intenziviranja saradnje turističkih industrija, zaključio je Petković.

Izvršna direktorka Turističke organizacije Njemačke Petra Hedorfer je kazala da se ovim partnerstvom nastavlja intenzivni rad na tržištima Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

”Ukoliko se broj putovanja u Njemačku sa ovih tržišta i dalje bude povećavao prosječnom godišnjom stopom od tri odsto, realno je očekivati da će ukupan broj putovanja iz regiona u Njemačku do 2020. godine iznositi dva miliona na godišnjem nivou, istakla je Hedorfer.

Imajući u vidu da su mladi važna ciljna grupa za Turističku organizaciju Njemačke, na štandu će biti organizovan međunarodni kamp blogera, što će omogućiti neposredni ali i virtuelni kontakt sa Njemačkom kao turističkom destinacijom. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!