Capital.ba

Vučetić: Šansa za 2.000 novih radnih mjesta

14.12.2012. / 11:10

BANJALUKA, Direktor Privrednog društva “Nikola Tesla” Dragan Vučetić rekao je da postoji velika potreba njemačke tekstilne industrije za novim proizvodnim kapacitetima, što je velika šansa za domaću tekstilnu industriju.

Vučetić je naglasio da Njemačka zbog ekoloških i nekih drugih razloga vraća milion radnih mjesta iz Kine na područja istočne Evrope, bivše Jugoslavije i sjeverne Afrike, te da Srpska realno može omogućiti zapošljavanje do 10.000 radnika.

On je naveo da treba ići korak po korak, te da bi u prvom koraku trebalo da bude realizovan kapacitet od 2.000 radnih mjesta na području Trebinja, Bileće, Berkovića, Nevesinja i Ljubinja.

“Ušli smo u pregovore za zapošljavanje naših 2.000 radnika u njihovoj tekstilnoj industriji, odnosno u firmama koje bi bile otvorene u Srpskoj. Šansa je jedinstvena i treba sve preduzeti da bi ova investicija došla u Republiku Srpsku”, naglasio je Vučetić.

Da bi bio napravljen presjek radne snage, naglasio je on, svi zainteresovani radnici iz tekstilne industrije i svi koji žele da rade treba da se jave kontakt osobama u svojim opštinama.

Vlada Republike Srpske u oktobru je osnovala Privredno društvo “Nikola Tesla” koje se bavi proizvodnjom, primijenjenim istraživanjem i eksperimentalnim razvojem.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!