Capital.ba

Inostrane investicije u Bugarskoj između 1,5 i dvije milijarde evra

29.11.2012. / 12:26

SOFIJA, Inostrane investicije u Bugarskoj u ovoj godini iznose između 1,5 i dvije milijarde evra, izjavio je u Sofiji ministar ekonomije, energetike i turizma Deljan Dobrev.

“Izmjenama i dopunama Zakona o investicijama država čini sve da pomogne inostranim, ali i bugarskim investitorima”, istakao je Dobrev na otvaranju međunarodne konferencije “Industrija i inovacije 2012”.

Prema njegovim riječima, investicije u građevinarstvu i u finansijskom sektoru su jednokratne, dok su u industriji i inovacijama “održive” i upravo one garantuju rast privrede.

Dobrev je dodao da u Bugarskoj ne postoje ograničenja za investiranje u oblasti inovacija i industrije, te da njegova zemlja raspolaže sa dovoljno obrazovanih kadrova iz oblasti informacionih tehnologija, što je važno za razvoj biznisa.

“Zajedno sa ministarstvom prosvjete pripremamo projekat prema kojem će u narednoj godini biti povećan prijem studenata na tehnološkim i informacionim smjerovima, jer Bugarska ima potencijala, a mi treba da motivišemo mlade da uče i rade u toj oblasti”, zaključio je Dobrev.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!