Capital.ba

NIS ulaže 25 mil. $ u modernizaciju

13.11.2012. / 15:59

BEOGRAD, Naftna industrija Srbije je najavila da će u modernizaciju naftno servisnog bloka u ovoj godini ukupno investirati oko 25 miliona dolara.

U okviru ove investicije, NIS je uložio oko sedam i po miliona dolara samo u modernizaciju bušaćih postrojenja i njegovih sastavnih dijelova.
Riječ je o posebnom sistemu, poznatom pod nazivom “Top Drive“ (TDS) koji, kao dio bušaćih postrojenja, ima za cilj povećanje tehničko-tehnoloških mogućnosti bušenja, navedeno je u saopštenju.

Sistem TDS obezbjeđuje i bezbjednost radnika i opreme, veću produktivnost bušenja, a kompaniji donosi konkurentnost bušaćih postrojenja na domaćem i inostranom tržištu.
Prvi sistem TDS je već instaliran i to na bušaće postrojenje tipa “Nacional“, dok će do kraja godine biti obezbjeđena još dva “Top Drive” sistema.
Modernizacija opreme i primjena novih tehnologija u oblasti naftno-servisnih poslova omogućiće efikasniji rad NIS-ovih servisa, jačanje konkurentnosti na tržištu i proširenje poslovnih angažmana prevashodno u regionu i na području Evropske unije, naveo je NIS u saopštenju.
Strateški cilj naftno servisnog bloka NIS-a jeste da se ostvari potpuna konkurentnost na tržištu, a već odobrene i realizovane investicije donose i prve rezultate. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!