Capital.ba

Prijem za pripadnike britanske poslovne zajednice

08.11.2012. / 20:55

SARAJEVO, Ambasador Velike Britanije u BiH Najdžel Kejsi izrazio je večeras zadovoljstvo što se nedavni sporazum, kojeg su postigle SNSD i SDP, dotiče pitanja koja se odnose na poboljšanje poslovnog okruženja u BiH u smislu olakšavanja otvaranja i djelovanja firmi u BiH.

Kejsi je izrazio zadovoljstvo što, i pored teške ekonomske situacije u obje zemlje, postoji poslovna saradnja BiH i Velike Britanije.

Tokom prijema upriličenog za pripadnike Britanskog poslovnog kluba u BiH, britanski ambasador je podsjetio na činjenicu da je prošlog mjeseca u Maglaju otvorio britansku firmu u BiH “Ajonik Sistems”, što ukazuje na to da se britanske investicije realizuju u BiH i pored recesije.

Ovo je redovni prijem koji Ambasada Velike Britanije u Sarajevu organizuje za članove Britanskog poslovnog kluba.

Britanski poslovni klub broji više od 100 članica, koji čine firme iz Velike Britanije koje posluju u BiH ili firme iz BiH koje na neki način sarađuju sa Velikom Britanijom. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!