Capital.ba

Kako živi pravi „Milioner iz blata“?

04.11.2012. / 7:00

NJU DELHI, Godinu dana nakon što je osvojio milion dolara u indijskoj verziji kviza “Želite li da postanete milioner”, Indijac Sušil Kumar dobio je nadimak “Milioner iz blata”.

Njegova životna priča donekle se poklapa sa pričom junaka filma Denija Bojla koji je osvojio “Oskara”, sa tom razlikom što je – istinita.
Oskarom nagrađeni film “Milioner iz blata” osvojio je srca miliona gledalaca širom svijeta. Međutim, dirljiva priča snimana u bolivudskom stilu o mladiću koji spletom najnevjerovatnijih okolnosti osvaja glavnu nagradu u kvizu “Želite li da postanete milioner“ ima i svoju realnu verziju.

Mladi Sušil Kumar prije više od godinu dana odgovorio je tačno na 13 pitanja u kvizu i postao milioner, prvi indijski pobjednik pomenutog svjetski poznatog kviza. Međutim, kako piše BBC, njegov život od tada nije se mnogo izmijenio.

“Ranije nismo imali novca za struju pa su nam je isključivali po četiri sata svakog dana. Nisam mogao da gledam vijesti niti omiljene programe, ali sada tih problema nemam. Nekada nismo mogli da kupimo ni litar mlijeka, a sada kupujemo dva litra bez problema”, kroz smjeh priča mladi milioner.

U kvizu čiji indijski naziv glasi “Kaun Banega Crorepathi?”, Kumar je osvojio milion američkih dolara. Ovaj diplomirani psiholog iz siromašne porodice tada je mjesečno zarađivao oko sto dolara, pa osvojena nagrada iznosi njegovu ukupnu zaradu za koji bu morao da radi stotine godine.

“Kako živimo u malom gradu, moji ekonomski problemi u potpunosti su riješeni. To je pravo čudo. Kao da me je bog blagoslovio”, kaže on.
Do sada je potrošio petinu nagrade, međutim, tvrdi da ne rasipa osvojeni novac. Njegova porodična kuća i dalje je ista, skromna i sa četiri prostorije. Ali i to će se uskoro promijeniti jer u dvorištu sadašnje kuće niče nova, veća, namijenjena cijeloj njegovoj porodici. Jedini luksuz koji će priuštiti jesu toaleti u svakoj spavaćoj sobi.

Sve čemu se sada nada jeste da postane profesor psihologije i da u svojoj kući opremi jednu prostoriju policama za knjige, kako bi pravio svoju biblioteku. Nada se porodici i raduje ga to što će moći da im pruži bolje uslove od onih u kojima je on odrastao. S media, B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!