Capital.ba

Radnici Fabrike duvana Banjaluka traže zaštitu od Vlade Srpske

14.09.2012. / 15:06

BANJALUKA, Sindikalna organizacija i radnici Fabrike duvana Banjaluka pozvali su ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslava Milovanovića i ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića da hitno reaguju na najavu većinskog vlasnika Fabrike da će otpustiti veliki broj radnika.

“Pozivamo ministre da u okviru svojih resora reaguju i zaštite obespravljene i ponižene radnike ovog preduzeća”, saopšteno je iz Sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka.

Sindikalna organizacija i radnici Fabrike duvana Banjaluka najoštrije su osudili najavu većinskog vlasnika Fabrike Nebojše Antonića da će posegnuti za najnepopularnijom i najnehumanijom mjerom – otpuštanjem radnika i smanjenjem plata.

“Radnici Fabrike duvana su traumirani i sa zebnjom očekuju krajnji ishod kada je riječ o sudbini ovog preduzeća i smatraju da ovakve izjave dovode u sumnju iskrenost većinskog vlasnika da i dalje nastavi proizvodnju, očuva fabriku i radna mjesta”, ističe se u saopštenju.

Radnici Fabrike duvana Banjaluka su pozdravili napore predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića i njegove dobre namjere da riješi sudbinu Fabrike duvana i njenih 270 zaposlenih radnika.

U Fabrici duvana Banjaluka bez posla bi moglo da ostane oko 50 radnika, ukoliko bude provedena nova sistemazacija, koju je najavio većinski vlasnik “Antonić trejd” iz Laktaša Nebojša Antonić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je juče da bi najveći proizvođač duvanskih proizvoda u jugoistočnoj Evropi “Bulgar tobako” mogao da kupi Fabriku duvana Banjaluka, te dodao da će Vlada Srpske dati puni doprinos da se obezbijedi takav transfer.

“Ukoliko oni odustanu, ići ćemo u dokapitalizaciju u skladu sa dogovorom sa sadašnjim partnerom, koji se očigledno nije snašao i nije kredibilan partner, koji bi mogao da održi proizvodnju. Treba da obezbijedimo strateškog partnera”, rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!