Capital.ba

Počeo štrajk u nikšićkoj željezari “Toščelik”

06.09.2012. / 16:57

NIKŠIĆ, Zaposleni u nikšičkoj Željezari “Toščelik” počeli su najavljeni štrajk, pošto iz uprave nisu dobili pozitivan odgovor na ranije dostavljene zahtjeve za povećanje zarada i upošljavanje adekvatnog broja radnika.

Predsjednik Sindikata Janko Vučinić rekao je da su predstavnici radnika ponovo pokušali da pregovaraju sa menadžmentom Fabrike, ali da im je generalni direktor Sait Hatidoglu saopštio da nema novih naznaka za ispunjenje zahtjeva zaposlenih.

“To je još jedan dokaz da nas odbacuju kao pregovarače i da je kompromis nemoguć. Sve ukazuje da se krivica, sa lične nesposobnosti i nemogućnosti uspostavljanja proizvodnje, prebacuje na Sindikat i radnike”, naveo je Vučinić.

Prema njegovim riječima, to pokazuje i da “Toščelik” “izgleda nije respektabilna firma”, a u Sindikatu sumnjaju i da vlasnik Tosjali holdinga Fuat Tosjali nije upoznat sa situacijom i problemima u Željezari.

Vučinić je dodao da Sindikat nije dobio ni odgovor od ministra ekonomije Vladimira Kavarića, kojem su u srijedu uputili hitan zahtjev za sastanak, kako bi pokušali da riješe postojeću situaciju u kompaniji.

“I sutra ćemo štrajkovati u krugu Fabrike, a ukoliko i dalje bude ignorisan zahtjev za pregovorima, u ponedjeljak ćemo izaći na ulicu ispred Željezare. Očekujemo da nam se pridruže i bivši radnici, a podršku su već najavili i studenti nikšićkog Filozofskog fakulteta”, saopštio je Vučinić.

Radnici Željezare su za utorak najavi protestnu šetnju gradom i okupljanje ispred zgrade Opštine, ukoliko se postojeća situacija ne riješi. Srna

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!