Capital.ba

Nastavljena sjednica NSRS nakon pauze

04.09.2012. / 17:52

BANJALUKA, Zasjedanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj se po hitnom postupku razmatra i Prijedlog rebalansa budžeta Srpske za 2012. godinu, nastavljeno je nakon redovne pauze.

Prijedlog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu predviđa smanjenje okvira republičkog budžeta sa 1,825 na 1,810 milijardi, ili za 15 miliona KM.

Obrazlažući Prijedlog rebalansa budžeta u parlamentu Srpske, Zoran Tegeltija, ministar finansija RS danas je naglasio da suština rebalansa jeste da nema smanjenja bilo kakvih prava kada je riječ o ličnim primanjima, bez obzira da li se radi o platama, invalidninama ili nekim drugim socijalnim pravima bilo kojeg građanina Republike Srpske.

Tegeltija je rekao da je razlog za donošenje rebalansa budžeta Srpske za 2012. godinu, po hitnom postupku, obezbjeđenje uslova za realizaciju obaveza iz Pisma namjera BiH prema Međunarodnom monetarnom fondu.

Na sjednici će, po hitnom postupku, biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2012. godinu, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju.

Poslanici će, po hitnom postupku, razmatrati i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema MMF-u po stendbaj-aranžmanu. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!