Capital.ba

Moguća proizvodnja prvog laptopa “made in Serbia”

27.11.2007. / 19:11

BEOGRAD, Kompanija “Intel” spremna je da ubrza razvoj sektora informacionih tehnologija u Srbiji, uključujući i proizvodnju prvog laptop računara `mejd in Srbija` /made in Serbia/, rekao je danas potpredsjednik ove kompanije Džon Dejvis.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić rekao je tokom susreta sa Dejvisom da će sektor informacionih tehnologija imati prioritet u konceptu industrijskog razvoja Srbije.

On je naglasio da su u pripremi mjere za podsticanje razvoja ovog sektora koje uključuju i izgradnju modernog IT parka u Inđiji, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Dinkić je istakao da je jedan od prioritetnih ciljeva Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zaustavljanje odliva stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija u inostranstvo i stvaranje uslova da mladi profesionalci nađu kvalitetan i dobro plaćen posao u Srbiji.

Dejvis je rekao da se planovi njegove kompanije uklapaju u planove Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i dodao da nije slučajno što je “Intel” danas otvorio regionalnu kancelariju u Beogradu, iz koje će pokrivati sve zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju.

Osim Dejvisa, sastanku je prisustvovao i tehnički asistent potpredsjednika kompanije Ahmad El-Dardiri, regionalni poslovni direktor za centralnu i istočnu Evropu Krzištof Janicki i direktor razvoja za Srbiju i Balkan Andreja Jauković.

Kompanija “Intel” je svjetski lider u oblasti informacionih tehnologija i proizvodnji mikroprocesora.
reditni službenik.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!