Capital.ba

Merkel i Oland: Grčka mora da primjenjuje reforme

24.08.2012. / 8:00

BERLIN, Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Francuske Fransoa Oland ocijenili su u Berlinu da prezadužena Grčka, koja se trudi da ostane u evrozoni, „treba da sprovede bolne reforme“.

– Važno je da se svi drže obećanja, pa će ohrabriti Grčku da nastavi sa primjenom reformi – istakla je kancelarka Merkel.

Njemačka kancelarka je kazala da je važno sačekati objavljivanje izvještaja međunarodnih kreditora Grčke o napretku Vlade te zemlje u primjeni reformi, prije nego što budu donesene dalje odluke o tome da li ta recesijom pogođena zemlja može da ostane u monetarnoj uniji.

Njen kolega, predsjednik Oland je izjavio da „podržava“ ostanak Grčke u 17-članom bloku, ali je dodao da je to „u rukama same Grčke“.

– Želim da Grčka ostane u zoni evra, ali je na Grcima da preduzmu potreban napor kako bismo ostvarili taj cilj – rekao je francuski predsjednik, prenose agencije.

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!