Capital.ba

Otkazi u češkoj auto-industriji

31.10.2008. / 8:12

Češka automobilska industrija moraće zbog svjetske finansijske krize i smanjenja potražnje za novim automobilima da otpusti skoro deset odsto radnika, predviđa češko Udruženje automobilske industrije.
Otpuštanje ukupno oko 10.000 radnika po najnovijoj crnjoj prognozi odnosiće se prije svega na radnike koje su češkim fabrikama automobila i auto-dijelova dovele posredničke agencije. Fabrike će nastojati da otpuštanja ne pogode stalno zaposlene radnike, pa bi u težoj poziciji mogli biti kooperanti i proizvođači auto-dijelova, a ne same fabrike automobila.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!