Capital.ba

Struja u Srbiji poskupljuje 1.decembra?

26.11.2007. / 17:48

BEOGRAD,Vlada Srbije trebalo bi u četvrtak, 29. novembra, da razmatra zahtjev Upravnog odbora (UO) EPS-a o poskupljenju struje od 4,6 odsto, koja bi se primjenjivala od 1. decembra ove godine, rečeno je Vladi Srbije.

Zahtjev UO EPS-a prije toga bi trebalo da razmatra nadležni vladin Odbor za privredu i finansije.

Odluku o poskupljenju struje usvojio je UO EPS-a na sjednici 12. novembra.

Ministarstvo rudarstva i energetike zatražilo je mišljenje o poskupljenju struje od Agencije za energetiku, koja je ocjenila da nije nadležna, pošto primjena novog tarifnog sistema treba da krene od 1. aprila 2008. godine.

Prethodni zahtjev za poskupljenje vlada je razmatrala u septembru ove godine, kada je na zahtjev ministra trgovine i usluga Predraga Bubala ono odloženo za narednu godinu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!