Capital.ba

Dogovoreni kriterijumi za transfer sredstava za PIO

13.07.2012. / 15:05

SARAJEVO, U Ministarstvu odbrane BiH danas su dogovoreni kriterijumi na osnovu kojih će biti određena visina sredstava iz Budžeta ovog ministarstva za 2012. godinu za transfer prema Federalnom zavodu PIO/MIO i Fondu PIO Republike Srpske.

U vezi s tim, dogovoreno je da svi otpušteni vojnici, osiguranici Fonda PIO Republike Srpske na koje se odnosi primjena Zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, dostave pravosnažna rješenja o kategorizaciji Fondu PIO Srpske do 18. jula radi usaglašavanja broja lica iz Srpske koja ispunjavaju uslove za korištenje ovih grant sredstava.

Na osnovu dostavljenih rješenja, Ministarstvo odbrane BiH i Fond PIO Republike Srpske usaglasiće do 20. jula pregled lica PIO Srpske koja ispunjavaju uslove za korištenje navedenih grant sredstava, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Naredni sastanak je zakazan za 23. juli, na kojem se očekuje usaglašavanje sporazuma o transferu sredstava, čiji bi potpisnici bili, po osnovu ovlaštenja Savjeta ministara BiH – Ministarstvo odbrane BiH, te po ovlaštenju vlada entiteta – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva finansija i trezora BiH, Fonda PIO Republike Srpske, Federalnog zavoda za PIO/MIO, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, kao i predstavnici otpuštenih vojnika.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!