Capital.ba

Negativan finansijski rezultat lizing društava u RS od 671.000 KM

29.06.2012. / 9:28

BANJALUKA, Društva koja se bave davanjem lizinga u Republici Srpskoj /RS/ su na kraju prvog tromjesječja ove godine ostvarila negativan finansijski rezultat od 671.000 KM, navedeno je u izvještaju Agencije za bankarstvo RS.

Ukupan bilansni nivo društava koja se bave davanjem lizinga sa sjedištem u Srpskoj u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosio je 11,1 miliona KM, dok je taj nivo na kraju prošle godine bio 5,2 miliona KM.

Ukupan kapital ovih društava na kraju prvog kvartala iznosio je 1,3 miliona KM, što predstavlja smanjenje u odnosu na kraj prošle godine kada je bio dva milina KM.

U strukturi kapitala nalazi se uplaćeni osnovni kapital od 3,8 miliona KM, te gubitak prethodne i tekuće godine od 2,5 miliona KM.

Najznačajnija stavka bilansa stanja su finansijski plasmani od 6,9 miliona KM sa rastom od 113 odsto u odnosu na prošlu godinu koji se odnose na finansijski lizing.

Prema strukturi ročnosti to su dugoročni plasmani, jer je zakonom propisano da minimalni rok trajanja pojedinog ugovora o finansijskom lizingu ne može biti kraći od dvije godine. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!