Capital.ba

Penzioneri brane novi Zakon o PIO

21.06.2012. / 16:24

ČELINAC, Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj pozvao je penzionere da stanu u zaštitu novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, jer su njime ispravljene brojne nepravde nanesne ljudima koji su po osnovu rada stekli penziona prava.

Novi zakon o PIO zaustavio je neprirodan rast korisnika penzija, rekao je Rakulj, koji je prisustvovao Skupštini Udruženja penzionera u Čelincu.

Rakulj je uporedio podatke iz 2003. godine kada je u Srpskoj bilo 157.000 penzionera i sa 2012. godinom kada je taj broj dostigao 233.000, istakavši da se na ovoj brojci zadržava već nekoliko mjeseci.

Prema njegovim riječima, sa rastom broja penzionera rasla su i sredstva namijenjena Fondu PIO koja su sa 212 miliona KM iz 2003. godine ove godine premašila milijardu.

Čelinački penzioneri danas su donijeli zaključak da od opštine zatraže veće izdvajanje koje sada iznosi 12.000 KM, jer se taj novac isključivo utroši za pomoć socijalno ugroženim članovima, čiji se broj povećava.

Današnja sjednica Skupštine čelinačkih penzionera bila je i izborna pa su verifikovani mandati novom sazivu Skupštine, Upravnog odbora i rukovodstva.

Čelinačko Udruženje i u naredne četiri godine vodiće Nikola Kovačić.

Udruženje penzionera opštine Čelinac ima nešto više od 2.100 članova.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!