Capital.ba

Njemačka postigla rekord u proizvodnji solarne energije

09.06.2012. / 11:08

BERLIN, Njemačka je u maju postigla rekord u oblasti sunčeve energije, kada je proizvela oko deset odsto ukupne potrebe za energijom.

U saopštenju njemačkog udruženja energetskih kompanija BDEW se navodi da je proizvodnja porasla za 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prvenstveno zbog povoljnih vremenskih uslova i kontinuiranog porasta u postavljanju novih solarnih panela, prenosi agencija AP.

Njemačka je poslije prošlogodišnje nuklearne katastrofe u Japanu, odlučila da prekine sa korišćenjem nuklearne energije do 2022.

Obnovljivi izvori energije bi do tada trebalo da proizvode 30 odsto ukupnih energetskih potreba, odnosno 80 odsto do 2050. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!