Capital.ba

“Putevi Srbije” dobili evropski sertifikat

23.05.2012. / 16:28

BEOGRAD, “Putevi Srbije” dobili su sertifikat kvaliteta ISO 9001:2008 koji će omogućiti efikasniji rad ovog javnog preduzeća, kao i poslovanje u skladu sa najnovijim standardima prema kojima posluju preduzeća u Evropi.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak rekao je da je na dobijanju sertifikata rađeno dvije godine i da je na projektu angažovano više od 100 inženjera, ekonomista i pravnika.

On je rekao na konferenciji za novinare da ovaj sertifikat podrazumijeva i bolju saradnju sa ministarstvima, nadležnim institucijama, bankama, izvođačima i drugim partnerima.

Sertifikatsku provjeru uradila je njemačka agencija za akreditaciju koja je, prema Drobnjakovim riječima, ocijenila da su “Putevi Srbije” dostigli zavidan nivo poslovanja.

Ministar infrastrukture i energetike Srbije Milutin Mrkonjić rekao je da sertifikat ISO 9001:2008 potvrđuje kvalitet preduzeća “Putevi Srbije”, kao i kvalitet samih puteva koji će “uskoro biti kao u zemljama u okruženju“.

“To je zadatak svake buduće vlade sve dok se do 2015. godine ne završi kompletna mreža autoputeva i ne podigne njihov kvalitet”, rekao je Mrkonjić. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!