Capital.ba

Otvorena najveća solarna elektrana u Hrvatskoj

14.04.2012. / 20:28

ZAGREB, U privrednoj zoni Čaporice kod Trilja otvorena je do sada najveća solarna elektrana u Hrvatskoj, ukupne snage 315 kilovata.

Uređaji fotonaponskog sastava postavljeni su na krovu grupe Ma.Co.T, a instalirala ih je kompanija Adria Sol koja je dio te grupe.
U solarnu elektranu, kako je rečeno, investirano je oko 600 hiljada evra, a povrat investicije se očekuje nakon sedam godina, prenose agencije.
“Ova će solarna elektrana proizvoditi više od 400 hiljada kWh što je dovoljno za snabdijevanje oko 130 domaćinstava godišnje”, rekao je voditelj projekta Marko Nuić.

Ista kompanija je prošlog mjeseca sličnu solarnu elektranu nešto manje snage otvorila na krovu svojih pogona u Rijeci.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Otvorena najveća solarna elektrana u Hrvatskoj

    1. Mico Gacanovic

      Bravo na ovoj solarnoj elektrani.To je ono cemu se trebamo da tezimo.Nece se vise moci izgradjivati klasicne elektrane,kako na ugalj tako i hidro elektrane.Resursi su na skromnom nivou ya vrijeme koje dolazi a i klimatske promjene su intezivno pocele.Bravo.