Capital.ba

Pogodnosti za privlačenje stranih investicija u turizam Srpske

03.04.2012. / 14:44

BANJALUKA, Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković izjavila je da je učešće na “Braun forumu” u Hrvatskoj značajno zbog mogućnosti razmjene iskustava po pitanju privlačenja stranih investicija u jednu zemlju, za šta Srpska ima naročite pogodnosti u oblasti turizma.

“Budući da je u Republici Srpskoj posebnu pažnju potrebno posvetiti revitalizaciji privrednih resursa, odnosno stvaranju novih privrednih oblika, bilo putem trgovine ili turizma, svako uspostavljanje novih kontakata i usvajanje novih znanja može doprinijeti razvoju ove oblasti”, navela je Zlatkovićeva.

Ona je istakla da je učešće na “Braun forumu” u Opatiji dobra prilika za sagledavanje mogućnosti koje su predstavljene u današnjim izlaganjima predstavnika privrednog i trgovinskog sektora kada je riječ o stvaranju održive privredne sredine, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Zlatkovićeva je tokom učešća na Forumu prisustvovala panel diskusijama iz oblasti privrede, ekonomije i trgovine na kojima su svoja znanja i iskustva demonstrirali predstavnici izvršne vlasti, lokalnih zajednica, privrednici i poslovni ljudi iz zemalja jugoistočne Evrope i SAD.

Drugi “Braun forum” održan je u protekla dva dana u Opatiji pod sloganom ”Privredne mogućnosti na nivoima opština”.

Ovaj forum okuplja predstavnike lokalnih uprava i samouprava, privrednike, poslovne ljude i zvaničnike iz jugoistočne Evrope i SAD s ciljem razmjene znanja i iskustava kako bi se unaprijedilo privredno okruženje i zemlja učinila privlačnijom za strane investicije i uspostavljanje trgovinskih odnosa. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!