Capital.ba

Podrška projektima opštine Srbac koji zadovolje kriterijume

26.03.2012. / 20:31

SRBAC, Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je večeras u Srpcu da će projekti iz ove opštine, koji zadovolje kriterijume javnog oglasa, i ubuduće imati podršku ministarstva na čijem je čelu.

“Lokalna vlast u Srpcu dobro se nosi sa prisutnim ekonomskim problemima. To se vidi po urednom vraćanju kredita i što su skoro sve investicije koje su dobile podršku viših nivoa vlasti završene. Samo tako lokalne zajednice mogu računati na nova sredstva Vlade, pa i mog ministarstva”, rekla je Tešanovićeva.

Ona je podsjetila na završen projekta izgradnje 97 porodičnih kuća za porodice sa četvoro i više djece, naglasivši da će Ministarstvo nastaviti isplatu po 500 KM za svako treće i po 400 KM za svako četvrto dijete.

Tešanovićeva kaže da to nije dovoljno na šta ukazuju podaci da je samo u sedam opština u Srpskoj zabilježen rast nataliteta.

“Pad standarda nije ključni razlog za pad nataliteta. Činjenice govore da se danas u veoma bogatim porodicama rađa po jedno ili dvoje djece što znači da treba mijenjati ne samo natalitetnu politiku, već i svijest građana, što je najteže”, istakla je ona.

Načelnik opštine Živko Mikulić rekao je poslije sastanka sa ministarkom Tešanović da se nada da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržati rad Centra za mlade u okviru kojeg se u šest sekcija edukuje 300 mladih.

On je izrazio nadu da će podršku dobiti i projekat uređenja infrastrukture na lokaciji na kojoj će za mjesec dana početi gradnja 10 romskih kuća u Malim Sitnešima kod Srpca. Srna

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!