Capital.ba

Srbija plaća 200 inženjera šumarstva

22.03.2012. / 8:10

BEOGRAD, Više od 200 inženjera šumarstva neće obilaziti Biroe za nezaposlene.

Njih je država angažovala na poslovima inventure privatnih šuma u Srbiji u periodu od godinu dana.
Inženjeri su u srijedu potpisali ugovore o zaposlenju sa Šumarskim fakultetom.
– U Srbiji ima više od dva miliona hektara šuma, a polovina je u privatnom vlasništvu – rekao je u srijedu ministar poljoprivrede i šumarstva Dušan Petrović. – Država do sada nije uspjela da adekvatno popiše sve podatke o privatnim šumama. Inženjeri će vlasnicima privatnih šuma, kojih ima oko 1,3 miliona, predočiti kakvim ekonomskim dobrom raspolažu i koji je najbolji način da ga iskoriste.

Mjesečna plata inženjera biće 40.000 dinara uz mogućnost dobijanja bonusa, a kako je najavljeno, projekat počinje 2. aprila.
– Inženjeri su potpisali ugovore na godinu dana, ali svi oni koji budu dobro radili svoj posao imaće mogućnost da rade dok god to žele – rekao je ministar.
Inženjer šumarstva Goran Baštovanović, koji je na posao čekao pune tri godine, kaže da je ovo velika šansa za njegove kolege. Nada se da se njegov prvi posao neće završiti nakon godinu dana, već da će to biti trajnije rješenje.
Dekan Šumarskog fakulteta Milan Medarević rekao je da će na ovaj način konačno biti aktivirani oni koji su se za to školovali, naglašavajući da je riječ o najvećem projektu te vrste koji je fakultet realizovao. Novosti

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!