Capital.ba

Američki dolar je ponovo pao u odnosu na evro

20.11.2007. / 19:16

NEW YORK, Američki je dolar pao na novu najnižu rekordnu razinu prema evru, i u jutarnjoj je trgovini na evropskim berzama evro iznosio 1,4767 dolara, u iščekivanju podataka iz Washingtona o tržištu nekretnina, javljaju svjetske agencije.
U kasnim jučerašnjim berzanskim satima dolar je u New Yorku vrijedio 1,4667 eura, a britanska funta takođe je rasla za jedan cent na današnjih 2,0597 dolara.

Evro i funta konstantno su rasli u odnosu na dolar još od avgusta, zbog bojazni o zdravlju ekonomije SAD-a. Posljednja rekordna razina evra prema dolaru od 9. septembra bila je za 0,0015 dolara manja od današnje.

Juče je, podsjećamo, Hugo Chavez najavio propast dolara i američkog carstva, dan nakon što su na summitu OPEC-a u Rijadu, antiamerički nastrojeni Iran i Venezuela, zagovarali slabljenje američkog dolara.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!