Capital.ba

Ruski milijarder u Njujorku kupio stan za 88 miliona dolara

17.02.2012. / 8:00

NJUJORK, Porodica ruskog milijardera kupila je stan u Njujorku na vrhu zgrade sa zapadne strane Central parka za 88 miliona dolara.

To je, prema listu “Wall Street Journal”, najskuplji stan u tom gradu.
Prodavac stana je Sanford Vejl, bivši šef najveće svjetske finansijske korporacije “Citygroup”, a kupac je konzorcijum u ime Ekaterine (na fotografiji), ćerke milijardera Dmitrija Ribolovleva.
“Wall Street Journal” navodi da su država i grad Njujork dobili skoro 2,5 miliona dolara od prodaje tog stana koji je potpuno okružen terasom.
Ugovorom koji je zaključen u srijedu, posrednik – agent za nekretnine je dobio oko 3,5 miliona dolara.
Vejl je ranije rekao da planira da novac od prodaje stana pokloni u humanitarne svrhe.
Dmitrij Evgenevič Ribolovlev (46) je na svjetskoj listi milijardera magazina “Forbes” 2011. bio na 93. mjestu.
Vlasnik je najveće kompanije za proizvodnju đubriva u svijetu, najveći pojedinačni akcionar Banke Kipra i, od decembra 2011, većinski vlasnik francuskog fudbalskog kluba Monako. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!