Capital.ba

Minus najvećih klubova 1,6 mlrd EUR

26.01.2012. / 9:23

NION, Najveći evropski fudbalski klubovi izgubili su više od 1,6 milijardi evra u 2010.

Njihovi dugovi nastavljaju da rastu uoči stupanja na snagu planiranog kažnjavanja klubova zbog prevelikog trošenja, saopštila je UEFA.
UEFA je u svojoj analizi oko 650 klubova otkrila da je 56 odsto njih bilo na gubitku u finansijskoj 2010, a njihov ukupan dug iznosi 8,4 milijardi evra.
Generalni sekretar UEFA Đani Infantino rekao je da je to “posljednji poziv na buđenje” klubovima, čije finansije je UEFA pratila od jula 2011.

UEFA je utvrdila da je finansijski gubitak evropskih klubova u 2010. bio za 36 odsto, odnosno 400 miliona evra, viši nego u 2009.

Do porasta gubitaka došlo je uprkos povećanim godišnjim prihodima od 12,8 milijardi evra ili 6,6 odsto za najveće evropske klubove. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!