Capital.ba

Najave događaja za 24. januar 2011. godine

24.01.2012. / 7:15

BANJALUKA – U 11.00 javna rasprava o Nacrtu zakona o koncesijama, koju organizuje Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske. (konferencijska sala u zgradi Vlade Srpske)

BANJALUKA – U 16.00 časova ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Željka Cvijanović  razgovaraće sa ambasadorom Slovenije u BiH Andrejem Graselijem. (kabinet ministra, saopštenje)

SARAJEVO – U 11.00 časova izborna sjednica Skupštine Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Spoljnotrgovinske komore BiH, na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi i usaglašavanje prijedloga Pravilnika o organizaciji i radu Udruženja; izjave u 10.45 časova. (prostorije Spoljnotrgovinske komore BiH)

BANJALUKA – U 10.00 časova nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran izvještaj Pravobranilaštva Srpske o radu za 2010. godinu.

BANJALUKA –  U 9.00 časova predsjednik SNSD-a  Milorad Dodik razgovaraće sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom. Izjave za novinare planirane su za  9.30. /Palati Republike/

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Srpske Aleksandar Džombić u svom kabinetu razgovaraće:
– u 9.00 časova sa šefom banjalučke kancelarije Ambasade SAD u BiH Dejvidom Brdsejom; (saopštenje)
– u 14.00 časova sa delegacijom Boračke organizacije Srpske. (izjave nakon sastanka)

LAKTAŠI – U 11.00 časova ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić posjetiće proizvodne pogone “Kaldera kompani” u Maglajanima kod Laktaša. (magistralni put Gradiška – Laktaši)

ŠEKOVIĆI – U 11.00 časova ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić razgovaraće sa rukovodstvom opštine Šekovići. (Administrativno sjedište opštine)

PRIJEDOR – U 10.00 časova javna rasprava o Nacrtu zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju lica sa invaliditetom, koju organizuje Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite. (Komunalni zavod)

BIJELJINA – U 12.00 časova konferencija za novinare Terenske kancelarije “Sjeveroistok” Granične policije BiH. (sjedište kancelarije “Sjeveroistok)

BIJELJINA – U 11.30 časova konferencija za novinare Helsinškog odbora za ljudska prava u Republici Srpskoj u okviru projekta pod nazivom “Univerzitet bez korupcije”. (pres-centar RTV BN)

PALE – U 19.00 časova tradicionalna manifestacija ”Izbor sportiste godine opštine Pale za 2011. godinu”. (Kulturni centar ”Pale”)

SARAJEVO – U 12.00 časova sjednica Predsjedništva BiH; u 14.30 časova konferencija za novinare. (zgrada Predsjedništva BiH)

STRAZBUR – Delegacija BiH učestvuje na redovnom, januarskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu tokom kojeg će biti usvojen Nacrt rezolucije o temi “Funkcionisanje demokratskih institucija u BiH”.

SARAJEVO – U 10.00 časova sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH); u 14.00 časova konferencija za novinare. (zgrada Vlade FBiH)

SARAJEVO – U 17.00 nastavak sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH. (zgrada Vlade FBiH)

SARAJEVO – U 12.00 časova potpisivanje sporazuma o razumijevanju, u organizaciji UNDP-a, kojim se osniva mreža pružalaca besplatne pravne pomoći BiH u okviru projekta ”Pristup pravdi – suočavanje sa prošlošću i izgradnja povjerenja za budućnost”, koji finansiraju Biro UN za prevenciju kriza i oporavak, Vlada Švajcarske i UNDP. (hotel ”Bristol”)

HORGOŠ – U 11.45 časova ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić sastaće se na graničkom prelazu Horgoš sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom sa kojim će potpisati sporazum o drumskoj, željezničkoj i riječnoj kontroli državne granice i obrazovanju zajedničke kancelarije za vezu.

NIŠ – U 11.00 časova ministar odbrane Dragan Šutanovac i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer posjetiće Vojnu bolnicu u Nišu i centralno mjesto za tretman medicinskog otpada u vojnom kompleksu Šivara.

VAŠINGTON – Američki predsjednik Barak Obama održaće godišnji govor o “Stanju unije” na zajedničkoj sjednici Kongresa.

BRISEL – Sastanak savjeta EU za ekonomska i finansijska pitanja (ECOFIN).

BRISEL – Mađarski premijer Viktor Orban posjetiće Belgiju i sastaće se sa predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!