Capital.ba

Rusija i Srbija dogovaraju proširenje liste proizvoda

16.11.2007. / 22:05

BEOGRAD, Potpredsjednik ruske Vlade Aleksandar Žukov u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Srbije Božidarom Đelićem najavio je proširenje liste proizvoda koji su obuhvaćeni Sporazumom o slobodnoj trgovini i dolazak ekspertske delegacije u Srbiju naredne nedelje kako bi bio usaglašen Protokol o primjeni tog sporazuma.

Žukov je rekao da su ruske kompanije zainteresovane za ulaganje u sektor energetike, gasne privrede, izgradnje gasovoda i podzemnog skladišta, kao i za privatizaciju Naftne industrije Srbije /NIS/ – saopšteno je iz Đelićevog kabineta.

Đelić i Žukov razmotrili su niz pitanja iz domena ekonomske saradnje kao što su tender za Rudarsko-topioničarski basen Bor, privatizacija NIS-a, radovi na hidroelektrani Đerdap Jedan, privatizacija Prve petoletke i povećanje broja transportnih dozvola za srpske prevoznike.

Đelić je naveo da obje vlade razmatraju mehanizme davanja viznih olakšica za poslovne ljude i turiste, kao i značajno povećanje kulturne saradnje.

Dogovoreno je da se organizuje susret između najboljih učenika Matematičke gimnazije iz Beograda i odgovarajuće najbolje škole u Rusiji.

Đelić je posredstvom Žukova uputio poziv guverneru Krasnodarske oblasti da uskoro posjeti Srbiju, a tom prilikom bi bilo organizovano i gostovanje renomiranog “Hora Kozaka”.

Đelić je vicepremijera Rusije upoznao sa potencijalom srpskih građevinara za izgradnju infrastrukture za Olimpijske igre 2014. godine.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!