Capital.ba

Poresko stanje preko interneta

24.12.2011. / 19:09

BEOGRAD, Poreski obveznici iz Beograda ubuduće mogu preko interneta da se informišu o stanju na svom poreskom računu.

To im je omogućeno klikom na link “Uprava javnih prihoda – Upit stanja”, koji se nalazi na zvaničnom sajtu grada Beograda.
Beograđani koji žele da koriste ovu uslugu prvo moraju da podnesu zahtjev za otvaranje korisničkog naloga poštom ili lično u bilo kom opštinskom odjeljenju Uprave javnih prihoda, a najjednostavnije je da to urade putem interneta, navedeno je u saopštenju Uprave grada u petak.
Podnoseći zahtjev na jedan od tri pomenuta načina, obveznik se registruje kao neko ko želi da koristi ovaj servis i potom treba da ode na bilo koje od 17 odjeljenja Uprave javnih prihoda, gdje će mu biti uručeni korisnički nalog i lozinka.
Informacije koje se dobijaju na taj način su informacije o porezu na imovinu fizičkih lica i porezu na imovinu pravnih lica, o lokalnim komunalnim taksama i naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta.

Preko pomenutog linka korisnik može koristiti usluge uvida u stanje na svojim poreskim računima.

Korisnički nalog i lozinku može da preuzme samo obveznik lično ili lice koje on ovlasti, s tim da za fizičko lice ovlašćenje mora biti ovjereno u sudu ili opštini, a za pravno lice ovlašćenje mora da pečatira i potpiše ovlašćeno lice firme.
Iz Gradske uprave preporučuju svim obveznicima da, ukoliko su u mogućnosti, koriste internet za podnošenje zahtjeva za otvaranje korisničkog naloga, kako bi izbjegli čekanje na šalterima. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!