Capital.ba

“MK grupa” vlasnik 98,16 odsto “Karneksa”

23.12.2011. / 14:43

BEOGRAD, Kompanija “MK grupa” otkupila je putem ponude za preuzimanje dodatnih 5,24 odsto kapitala mesne industrije “Karneks” i sada je vlasnik 98,16 odsto akcija te kompanije.

Preuzimanje 5,24 odsto akcija “MK grupa” platitila je oko 200 miliona dinara /1,9 miliona evra/.

Akcije su otkupljene po cijeni od 2.325 dinara po akciji, a “MK Grupa je ponudu za preuzimanje “Karneksa” objavila zajedno sa brokerskom kućom “M end V  investments”, “Karneks” holdingom iz Vrbasa i firmom “Ašmor Karnkes limitid” sa Kajmanskih ostrva, s kojima zajedno posjeduje 92,92 odsto akcija industrije mesa iz Vrbasa.

“Karneks” spada u najveće domaće mesne industrije, a prošle godine je imao je prihod od 5,4 milijarde dinara, dok je neto dobitak iznosio 237,8 miliona dinara.

Prema podacima Beogradske berze, “Karneks”, koji zapošljava oko 2.000 radnika, vrijedi 36,5 miliona evra.

U saopštenju iz “MK grupe” navedeno je da se “Karneks” uklapa u postojeću proizvodnu djelatnost “MK grupe”, koja se strateški orijentisala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambenim proizvodima.   Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!