Capital.ba

U regiji prvo radno iskustvo za 81 pripravnika

07.10.2008. / 13:27

PRIJEDOR, Na području prijedorske regije 81 visokoobrazovani mladi stručnjak odrađivaće pripravički staž kod 30 poslodavaca, potvrđeno je u filijali Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Prijedoru.

Direktor filijale Zdravko Suvajac naglasio je da su ove godine, za razliku od prethodne, privredna preduzeća pokazala daleko veći interes za zapošljavanje pripravnika.

“U Prijedoru je 14 poslodavaca ponudilo zapošljavanje 44 pripravnika”, rekao je Suvajac

On je naveo da je najveće interesovanje iz rudnika “Arselor Mital Prijedor” koji traži 12 pripravnika i to po dva diplomirana inženjera elektrotehnike, mašinstva, rudarstva i građevinarstva i četiri inženjera geologije.

“Preduzeća `Elker`,`Inving invest inženjering` i `BG energo tim` podnijeli su zahtjev za zapošljavanje po šest pripravnika i to po dva diplomirana inženjera mašinstva i elektrotehnike i po dva diplomirana ekonomista”, dodao je Suvajac.

On je rekao da su traženi i diplomirani psiholozi i socijolozi, arhitekte, diplomirani inženjeri geodezije, kao i doktor veterinarske medicine i diplomirani pravnici.

“S obzirom da na prijedorskom Birou rada nema svih traženih kadrova, posao će biti ponuđen mladim visokoobrazovanim ljudima sa područja regije, pa i Banjaluke”, istakao je Suvajac.

Suvajac je napomenuo da je u toku procedura za prikupljanje potrebnih dokumenata od poslodavaca, te da bi uskoro moglo doći i do potpisivanja ugovora sa pripravnicima i poslodavcima.

Vlada Republike Srpske odborila je 3.700.000 KM za program zapošljavanja pripravnika u Srpskoj, a očekuje se da će prvo radno iskustvo do polaganja stručnog ispita dobiti 1 141 pripravnik.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!