Capital.ba

Potpisan memorandum o saradnji ferijalnih saveza

03.12.2011. / 15:51

JAHORINA, Predstavnici Ferijalnog saveza Republike Srpske (FERS) i Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije (FHSS) potpisali su danas na Jahorini Memorandum o saradnji u oblasti mobilnosti mladih i omladinskog turizma.

Memorandum, koji predviđa realizaciju zajedničkih projekata, aktivnosti na poboljšanju položaja mladih u Republici Srpskoj /RS/ i Srbiji i jačanje kapaciteta FERS-a i FHSS-a, potpisali su predsjednici upravnih odbora dvije organizacije Dubravko Suvara i Nikola Vacić.

“Omladinski turizam je najbrže rastući turizam globalno, a primjeri susjedne Hrvatske govore o ogromnim ulaganjima u smještajne kapacitete namijenjene mladima širom zemlje. Naš osnovni zadatak je doći do turističkog sadržaja koji može biti interesantan prvenstveno mladima u regionu i šire”, rekao je predsjednik Upravnog odbora Ferijalnog saveza RS Dubravko Suvara.

On je naglasio da je namjera FERS-a da slične sporazume potpiše i sa ferijalnim i ugostiteljskim savezima zemalja regiona i da kroz tu saradnju razvija omladinski turizam i mobilnost mladih.

Vacić je istakao da će FHSS maksimalno promovisati turističke potencijale RS u Srbiji i inostranstvu.

“Prvi put sam na Jahorini i impresioniran sam smještajnim kapacitetima, a sporazum koji smo potpisali je dobra polazna osnova za jačanje mobilnosti mladih i promociju upravo ovakvih mjesta”, rekao je Vacić.

Direktor Turističke organizacije RS Tihomir Ljubojević pozdravio je inicijativu mladih da ožive devastirane turističke objekte koji su sadržajem i cijenama prilagođeni upravo njima, a sve kako bi doprinijeli razvoju omladinskog turizma i u RS i u Srbiji.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman koji je rekao da je svaka aktivnost na dovođenju turista na Jahorinu dobrodošla i da će u tom smislu imati punu podršku Olimpijskog centra Jahorina. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!