Capital.ba

EPS kao zatvoreno akcionarsko društvo

25.09.2011. / 8:20

IRIŠKI VENAC, Elektroprivreda Srbije (EPS) bi u prvom kvartalu 2012. godine trebalo da postane zatvoreno akcionarsko društvo što je uslov za podjelu besplatnih akcija građanima, kazali su u tom javnom preduzeću.

Kako su u EPS-u rekli novinarima, u toku je popis i procjena vrijednosti imovine neophodne za određivanje vrijednosti akcija EPS-a. Taj projekat, koji se radi u saradnji sa Energoprojektom, trebalo bi da bude završen do kraja ove godine. U EPS-u nisu željeli da navedu koliko je posljednja procjena vrijednosti imovine kompanije.

Prema zakonu o podjeli besplatnih akcija javnih preduzeća, građani Srbije trebalo bi da dobiju 15 odsto akcija EPS-a, ali još nije određeno koliki procenat akcija će dobiti sadašnji i bivši zaposleni u toj energetskoj kompaniji.

Prema novom zakonu o energetici, EPS do 1. oktobra 2012. godine mora da završi transformaciju kompanije i odvajanje distribucije od snabdjevanja strujom kako bi se spremio za otvaranje tržišta koje će početi 1. januara 2013. godine. Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!