Capital.ba

Lideri sedam najrazvijenih država uputili Sarkoziju pismo

22.09.2011. / 14:53

PARIZ, Lideri sedam najrazvijenijih država Grupe 20 uputili su francuskom predsjedniku Nikoli Sarkoziju pismo u kome ukazuju na ekonomsku i finansijsku krizu i ističu da treba preduzeti inicijative da se “poveća globalna potražnja da ne bi došlo do stvaranja neravnoteže”.

Pismo su potpisali lideri Australije, Kanade, Indonezije, Velike Britanije, Meksika, Južnoafričke Republike i Južne Koreje.

Oni smatraju da će mnoge razvijene ekonomije imati poteškoće da izađu iz recesije.

“Još nismo savladali izazove krize, a globalna neravnoteža i dalje raste”, upozoravaju lideri.

Vlade i institucije u evrozoni “moraju brzo da djeluju da bi bila riješena kriza”, navodi se u pismu u kome se generalno poziva na “otvorena tržišta, veću fleksibilnost razmjene”, a savjetuje se “uzdržavanje od konkurentske devalvacije valuta”.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Lideri sedam najrazvijenih država uputili Sarkoziju pismo

    1. Zoro

      Haha jest se nasao ko ce mu pisati. Ali da je pismo otislo od nas koji smo fiskalno i na svaki drugi nacin stabilni…eee to bi bilo nesto.

    2. ray

      Dobro je to adresirano, valjda se treba znati ko je 31 reda, i treba da ga loze, sve u lozi.

    3. Milan

      Ne razumijem zašto su pisali i ne razumijem zašto baš njemu?