Capital.ba

Uskoro obuka proizvođača i otkupljivača mlijeka

19.08.2011. / 14:02

BANJALUKA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovaće u narednom periodu obuke otkupljivača i proizvođača mlijeka o higijeni u proizvodnji mlijeka.

Termin i mjesta gdje će biti održane obuke utvrdiće regionalne kancelarije Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi i Agencije za uzgoj i selekciju u stočarstvu, ali će akcenat biti stavljen na područja u kojima ima mnogo proizvođača mlijeka četvrte klase i mlijeka van klase.

Obuke će biti u funkciji poštovanja Pravilnika o kontroli svježeg sirovog mlijeka da bi se što više proizvodilo mlijeko viših kvalitetnih klasa, saopšteno je iz resornog Ministasrtva.

Iz Ministarstva podsjećaju da julska premija za mlijeko neće biti isplaćivana za mlijeko četvrte klase i mlijeko van klase.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Uskoro obuka proizvođača i otkupljivača mlijeka

    1. lemi

      predlazem da radije organizujete obuku koju bi odrzala poreska uprava, na temu: redovno placanje poreza ili stecaj.