Capital.ba

Razbijena mreža falsifikatora bankovnih kartica

13.07.2011. / 8:30

HAG, Evropska policija (Evropol) saopštila je da je uhapšena 61 osoba osumnjičena da pripada međunarodnoj mreži falsifikatora bankovnih kreditnih kartica koji su sa tuđih računa ukrala više od 50 miliona evra.
Razbijena mreža falsifikatora “jedna je od najvećih aktivnih kriminalnih grupa koje se u posljednjih pet godina bave ovakvim radnjama”, kaže se u saopštenju Evropola.
Prema saopštenju, u akciji hapšenja su 6. jula učestvovale policije zemalja EU, kao i pripadnici američkih službi i Evropola.
Tada je 47 pripadnika međunarodne mreže falsifikatora uhapšeno u Bugraskoj, devetoro u Italiji, po dvoje u SAD i Španiji, dok je jedan osumnjičeni lišen slobode u Poljskoj.
Uhapšeni se sumnjiče da su falsifikovali više od 15.000 bankovnih kartica, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!