Capital.ba

Google premašio milijardu korisnika u jednom mjesecu

22.06.2011. / 13:18

NJUJORK, Google je prvi internetski servis koji je prešao brojku od milijardu jedinstvenih posjetilaca u jednom mjesecu, pokazali su najnoviji podaci analitičke kompanije Comscore.
Naime, u maju je Googleove stranice koristilo nešto više od milijardu pojedinačnih korisnika, što je 8,4 odsto više nego godinu ranije. Microsoft je pak zadržao drugu poziciju s 905 miliona jedinstvenih korisnika u posmatranom mjesecu ili 15 odsto više nego u istom periodu lani. Facebook se pak istakao snažnim rastom od 30 odsto na 714 miliona posjetilaca, dok je Yahoo privukao 689 miliona korisnika, odnosno 10,8 odsto više nego godinu ranije.

Premda je zabilježio rekordan broj jedinstvenih posjetilaca, Google je imao najmanji rast među navedenim internetskim servisima, pogotovo u poređenju s društvenom mrežom Facebook, na kojoj su korisnici proveli i više vremena. Naime, u maju su internetski posjetioci proveli ukupno 250 milijardi minuta na Facebooku, u poređenju s 200 milijardi minuta na Googleu.

Kada je Comscore počeo s mjerenjem internetskog saobraćaja u 2006., Google je imao manje od 500 miliona mjesečnih posjetilaca, a Microsoft je sa svojim stranicama bio najpopularnija online destinacija s 539 miliona korisnika. Međutim, Google je posljednjih godina privukao internetske korisnike svojom uslugom elektronske pošte Gmailom i videoservisom YouTubeom, kojeg je 2006. kupio za 1,65 milijardi dolara. Poslovni.hr

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!