Capital.ba

Prosječna plata za avgust u Hrvatskoj 4.869 kuna

02.11.2007. / 12:22

ZAGREB,Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom   u Hrvatskoj za avgust ove godine iznosila je 4.869 kuna, što je za 14 kuna više u odnosu na prosječnu neto platu za prethodni mjesec, podaci su Zavoda za statistiku Hrvatsku .
U odnosu na prosječnu neto platu za avgust prošle godine, prosječna plata za osmi mjesec ove godine porasla je za 236 kuna ili nominalno za 5,1, a realno za 2,4 posto.
Prosječna neto plata za prvih osam mjeseci ove godine iznosila je 4.798 kuna, što je nominalno za 5,2, a realno 3,1 posto više u odnosu na prosjek iz istog razdoblja prošle godine.
Najviša prosječna neto plata za avgust isplaćena je u avio prijevozu i iznosila je 9.758 kuna.
Slijede proizvodnja naftnih derivata sa prosječnom platom od 7.403 kune, te istraživanje i razvoj, gdje je prosjek za avgust iznosio 7.217 kuna.
Najniža prosječna neto plaća za avgust isplaćena je u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna u iznosu od 2.577 kuna, a nešto više 2.592 kune iznosio je prosjek za avgust u kožarskoj industriji, a manje od tri hiljade kuna iznosile su i prosječne plate u preradi drva (2.926 kuna) i u proizvodnji tekstila (2.972 kune).

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!