Capital.ba

Prihvaćeno kreditno zaduženje

01.11.2007. / 16:17

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske /RS/ prihvatila je na današnjoj sjednici u Banjaluci Informaciju o obavljenim pregovorima sa OPEC – Fondom za međunarodni razvoj i ostalim učesnicima u cilju realizacije Projekta “Održivi povratak izbjeglica i raseljenih lica – obnova stambenog fonda”, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Vlada RS prihvatila je uslove kreditnog zaduženja kod OPEC – Fonda za međunarodni razvoj kojim je za BiH predviđeno sedam miliona dolara, sa kamatnom stopom 2,5 odsto, provizijom jedan odsto i grejs periodom od pet godina koji je uračunat u rok otplate od 20 godina.

U saopštenju se navodi da je od ukupne sume za RS predviđeno 46,25 odsto sredstava.

Vlada je prihvatila Inicijativu za formiranje fonda od 400.000 KM za rješavanje stambenog problema porodica sa većim brojem djece, dok će sredstva iz ovog fonda biti usmjerena za rješavanje stambenog pitanja porodica sa troje, četvoro, petoro i više djece u RS.

Vlada RS je obavezala Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da za porodice sa petoro i više djece u ruralnim područjima Srpske obezbijedi odgovarajuću poljoprivrednu mehanizaciju koja će biti dodjeljivana u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi, zaključuje se u saopštenju.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!