Capital.ba

Ulaganje u trezorske hartije i investiranje u “Banju Vrućicu”

11.03.2011. / 13:31

BANJALUKA, Banjalučki “Cepter fond” uložiće sredstva u najavljenu prvu emisiju trezorskih zapisa Republike Srpske i investirati dva miliona KM u razvoj “Banje Vrućice” iz Teslića, najavio je direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima “Cepter invest” Nenad Tomović.

Tomović kaže da će “Cepter fond” podržati emisiju trezorskih zapisa Ministarstva finansija RS, imajući u vidu da su to kratkoročne hartije od vrijednosti koje omogućavaju tekuću likvidnost, saopšteno je Srni iz marketinške agencije “Info 5”.

Komentarišući planirano ulaganje dva miliona KM u “Banju Vrućicu”, on je izrazio očekivanje da će to biti omogućeno ukidanjem zakonskog ograničenja sticanja hartija jednog emitenta, koje je najavljeno u Ekonomskoj politici RS za 2011. godinu.

“`Banja Vrućica` je jedna od strateških firmi iz portfelja `Cepter fonda` kojoj želimo da omogućimo dodatni razvojni potencijal nakon što smo već učestvovali u njenoj dokapitalizaciji, te da ostvarimo kvalitetan prinos fonda od ulaganja”, navodi se u saopštenju.

Tomović je izrazio zadovoljstvo poslovanjem “Cepter fonda” u prošloj godini, navodeći da je ostavrena dobit od oko 2,4 miliona KM, čime je ukupan profit fonda, računajući i neraspoređeni iz prethodnih godina, dostigao oko 17,5 miliona KM.

Tomović je izrazio zadovoljstvo što je došlo do povećanja neto vrijednosti sredstava “Cepter fonda” po akciji za 22 odsto.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Ulaganje u trezorske hartije i investiranje u “Banju Vrućicu”

    1. bosman

      Oni u zepter fondu idu sa ispaltom dividende na dugi rok istom brzinom kao što se garde auto putevi od strane vlade rs.

    2. lemi

      bas lijepo. nadam se da cete 2049. da isplatite 0,01 KM dividende.