Capital.ba

Evropska komisija će obezbijediti 2 miliona evra za žrtve uragana

02.09.2008. / 17:59

BRISEL,  Evropska komisija obavezala se danas da će obezbijediti dva miliona evra za žrtve uragana “Gustav” na Karibima.Novac će biti upotrijebljen za ispunjenje osnovnih humanitarnih potreba poput pijaće vode, hrane, medicinske njege i skrovišta na Haitiju, Kubi, Jamajci i u Dominikanskoj Republici.

“Gustav” je tokom protekle sedmice prvo zahvatio Haiti, gdje je stradalo 77, a raseljeno 8 000 ljudi.

Evropska komisija još vrši procjenu situacije na Jamajci, Kubi i Dominikanskoj Republici.

Tokom protekle sedmice Evropska komisija je poslala dva miliona evra u humanitarnoj pomoći za sjeveroistok Indije, gdje je prema procjenama oko 2000 ljudi izgubilo život u najtežim poplavama koje su zahvatile tu zemlju u posljednjih 50 godina.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!