Capital.ba

Na Jutjub stižu 3D snimci

17.02.2011. / 17:23

VAŠINGTON, Kompanija “LG Elektroniks” i “Jutjub” uspostavili su partnerstvo koje će omogućili korisnicima mobilnih telefona da postave trodimenzionalne snimke (3D) na popularni Internet servis za razmjenu video sadržaja, saopštio je danas “LG”.
Novi “premium smart” telefoni kompanije “LG”, bazirani na “android” operativnom sistemu, omogućiće korisnicima ne samo snimanje i gledanje 3D snimaka bez 3D naočara, već i da te snimke postave na “Jutjub” i tako ih momentano podijele sa drugima.

“Jutjub” i “LG” odlučili su da uspostave saradnju kako bi omogućili korisnicima mobilnih telefona pristup 3D sadržajima na veoma jednostavan način.

“Optimus 3D je najnoviji dragulj kompanije ‘LG’ među ‘smart telefonima’. Ovaj telefon predstavlja naš odgovor na dva ključna problema sa kojima se 3D tehnologija trenutno suočava, a to su ograničena mobilnost i neophodnost korišćenja posebnih naočara”, izjavio je predsjednik izvršnog odbora “LG Electronics Mobile Communications” Jong-seok Park.

Partnerstvo će omogućićiti i da na vrlo jednostavan način kreiraju i pristupaju velikim 3D sadržajima.

Novo partnerstvo dio je šire strategije kampanije “LG” u segmentu 3D zabave i najveće “online” video zajednice.

“Tehnologija 3D je tradicionalno bila rezervisana samo za velike holivudske filmske studije”, rekao je je direktor popularnog Internet servisa za razmjenu video sadržaja “Jutjub” zadužen za partnerstva Fransisco Varela.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!