Capital.ba

Nagrada za Koku Varaždin

31.10.2007. / 8:05

VARAŽDIN, Među svim peradarskim firmama u zemljama istočne Evrope, najbolje rezultate u proizvodnji ove je godine ostvarila Prehrambeno peradarska industrija Koka Varaždin. Istakli su to predstavnici vodećeg svjetskog proizvođača roditeljskih jata peradi, firme Aviagen iz Velike Britanije, tokom svečane dodjele priznanja koja je održana u sjedištu Poslovnog sistema Vindija, čija je Koka članica od sredine 90-tih godina.
„Tokom deset godina utrostručili smo proizvodnju brojlerskog mesa,  udvostručili proizvodni broj koji govori o ukupnoj kvaliteti proizvodnje. Smanjili smo količinu smjese za dobivanje kilograma mesa s 2,24 na 1,71 kilogram, a za tova pilića do prosječne težine od dva kilograma sada nam treba 36 dana, dok je prije trebalo 48 dana“, rekao je Nenad Klepač, direktor Koke.
Naglasivši da se Koka nalazi među deset posto vodećih evropskih peradarskih tvrtki, regionalni direktor Aviagena Johnny Harrison uručio je Željku Bengeriju, glavnom upravniku brojlerske proizvodnje, priznanje za najbolje ostvarene rezultate tova brojlera u istočnoj Evropi, dok su Kruno Bosilj i Miljenko Kostanjevec primili priznanja kao voditelji najbolje roditeljske, odnosno brojlerske farme.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!