Capital.ba

Promjena trase Koridora 10 na jugu

21.12.2010. / 20:15

LESKOVAC,  Na prijedlog lokalne samouprave promijenjeno je idejno rješenje za novu trasu autoputa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru kojim se sada ne zaobilazi varoš Predejane.
Predsjednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović je kazao da je rješenje leskovačkih urbanista jeftinije, jer ne predviđa gradnju tunela dužine 1,7 kilometara.

“Na novom projektu se već radi i do kraja januara naredne godine očekujemo da ga odobri investitor Putevi Srbije”, rekao je Stefanović.

Idejnim projektom CIP-a bilo je predviđeno da Koridor 10 zaobiđe varoš Predejane i istoimeni motel, jedino preduzeće na tom području, a u kome je zaposleno 140 ljudi.

“Ako bi se zaobišlo Predejane, taj kraj bi za 10 godina opusteo jer su priključne petlje bile predviđene na razadljini od desetak kilometara od varoši”, kazao je Stefanović.

Predsjednik gradske skupštine optužio je “tunelski lobi” za insistiranje na gradnju autoputa kroz tunel.

“Za tunelom nema potrebe jer postoji jednostavnije rješenje. Pitam se kome je u interesu u Beogradu da insistira na tome da od ove jadne države uzme pare, a narod u Predejanu natera na seobu. Pretpostavljam da je riječ o tunelskom lobiju”, zaključio je Stefanović.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!