Capital.ba

Majkrosoft uvodi nove alatke u IE 9

10.12.2010. / 11:48

NJUJORK, Američki “Majkrosoft” objavio je da planira da u svoj veb navigator “Internet eksplorer 9” (IE 9) uvede nove alatke, radi pojačavanja kontrole korisnika nad ličnim podacima.

Te alatke se uvode kako bi se, između ostalog, omogućilo korisnicima da odrede veb sajtove koji imaju pravo da pristupe njihovom sistemu, prenijeli su francuski elektronski mediji.

“Internet eksplorer 9” će korisnicima ponuditi novi mehanizam “opt-in”, radi identifikacije i blokade neželjenih kontakata”, izjavio je jedan od rukovodilaca “Majkrosofta” zadužen za IE Din Hačamovič.

Navedeno je i da će IE9 biti zasnovan na zaštitnoj listi od “prenapadnih” veb sajtova.

Tu listu će veb korisnik moći da personalizuje u zavisnosti od stupnja povjerljivosti koju želi da uvede u svoje surfovanje po vebu. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!