Capital.ba

Za rudare fali para

14.10.2010. / 19:54

NIKŠIĆ, Realizacija socijalnog programa za zbrinjavanje viška radnika nikšićkih Rudnika boksita trebalo je da bude nastavljena ove sedmice.
Iz sindikata firme su istakli da im je poslovodstvo, nakon prošlonedjeljnih razgovora, obećalo da će tokom ove nedjelje biti operativno još oko 2,5 miliona evra, ali je vlasnik Boksita ruska Centralnoevropska aluminijumska kompanija CEAC u iščekivanju Konačnog dogovora sa crnogorskom Vladom o međusobnom poravnanju.

Njihovi dogovori i potpisivanje ugovora o poravnanju kao je pojašnjeno, uslov su da bi centrala CEAC-a iz Rusije, pustila u opticaj ranije odobreni novac namijenjen za socijalni program u Boksitima.

“Poslovodstvo nam je obećalo da će tih 2,5 miliona biti ove sedmice, a onda će do sredine novembra obezbijedili dodatni novac kako bi socijalni program bio u potpunosti završen“, kazao je juče Borisav Bojanović predsjednik Sindikata Boksita.

Od pomenutih sredstava, pojasnio je on, treba da se završi u potpunosti isplata za devet radnika, ni grupe od 32 koju su se ranije prijavili da napuste preduzeće, ali i da počne isplata za jotu oko 200 radnika.

Međutim, pojavio se problem i sa 14 boksitaša koji su se krajem prošle godine prijavili za prvi ponuđeni socijalni program a otpremnine još nisu dobili. Inače, realizacijom tog programa iz Boksita je zbrinuto oko 650 radnika.

Proizvodnja u Boksitima pokrenuta je nakon više od jedne godine zastoja, krajem avgusta ove godine, i trenutno je radno angažovano oko 170 radnika, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!