Capital.ba

Novi brend za bolje usluge

29.07.2010. / 8:40

BANJALUKA,  Kompanija “Nestro Petrol” Banjaluka, najveći distributer goriva u RS, do kraja godine planira rekonstrukciju i modernizaciju 40 benzinskih pumpi preuzetih privatizacijom naftne industrije RS.
 
Ruski vlasnici “Nestro Petrola” do sada su rekonstruisali pet benzinskih pumpi bivšeg maloprodajnog lanca “Petrol”, a do kraja godine taj proces će obuhvatiti još desetine maloprodajnih objekata.
“Do sada smo rekonstruisali pet velikih benzinskih pumpi, a do kraja avgusta planirano je da bude završeno još 20. Do kraja godine biće rebrendirano još 20 benzinskih pumpi. Među njima će biti obavljena velika rekonstrukcija tri stare benzinske pumpe, a predviđena je i izgradnju tri potpuno nove pumpe. U FBiH imamo deset benzinskim pumpi i spremni smo da se razvijamo i na tom tržištu”, kaže Aleksandar Đakonov, generalni direktor “Nestro Petrola”, navodeći da je za investicije do kraja 2010. planirano oko 13 miliona evra.
Osim po modernom izgledu, rekonstruisane benzinske pumpe prepoznatljive su i po novom nazivu “Nestro”, čime su usvojile korporativni identitet ruskog vlasnika “Zarubezhnefta”.
“Sve naše benzinske pumpe gradimo pod brendom nestro i uvjereni smo da će taj brend biti prepoznatljiv u RS. Taj proces ne predstavlja samo vizuelnu promjenu brenda, već savremeno opremanje benzinskih pumpi u skladu s najzahtjevnijim evropskim i ekološkim standardima”, ističe Đakonov.
Već na početku poslovanja pod novim brendom, prema njegovim riječima, vidljivo je da to građani veoma dobro prihvataju, što se odrazilo i na rast prometa na benzinskim pumpama. Tome je doprinijelo i uvođenje dopunskog asortimana na svim rekonstruisanim benzinskim pumpama.
“Reakcija građana RS je pozitivna, a to se najbolje vidi na prometu derivata, koji je 20 do 70 odsto veći u zavisnosti od prodajnog mjesta. Takođe bilježimo i rast prodaje dopunskog asortimana. Smatram da su marketi sa dopunskim asortimanom na našim benzinskim pumpama najbolji u RS. Takođe, važno je istaći da veliki udio u dopunskom asortimanu zauzimaju domaći proizvodi, čime pomažemo ovdašnjim proizvođačima”, izjavio je Đakonov.
Kada je u pitanju kvalitet goriva, Đakonov navodi da dizel iz Rafinerija nafte Brod, koja je takođe u vlasništvu “Zarubezhnefta”, zadovoljava najviše standarde, dok će benzin taj nivo kvaliteta dostići u 2011. godini.
Investicije u modernizaciju prodajne mreže urodile su i otvaranjem novih radnih mjesta, što je uz zadržavanje postojećih radnika značajno uticalo na povećanje broja zaposlenih u “Nestro Petrolu”.
“Podizanje nivoa usluga na našim benzinskim pumpama i modernizacija objekata uslovilo je zapošljavanje novih radnika. S tim ćemo nastaviti i ubuduće, jer se struktura novog preduzeća još razvija. Zadovoljstvo nam je što nam dolaze mladi ljudi, kojima ćemo dati šansu za usavršavanje i napredak u karijeri”, rekao je prvi čovjek “Nestro Petrola” navodeći da na taj način dokazuju da su društveno odgovorna kompanija.
Govoreći o dugoročnim planovima, Đakonov ističe da osim zauzimanja liderske pozicije na tržištu BiH žele da se nametnu i kao važan regionalni igrač, prije svega širenjem na Hrvatsku.
Osjećamo se kao kod kuće
Aleksandar Đakonov kaže da je veoma zadovoljan dočekom u Banjaluci i odnosom s poslovnim partnerima i lokalnim vlastima.
“Osjećamo se kao kod kuće. Imamo sa svima dobre odnose, svi nastoje da nam izađu u susret i pomognu i zaista nemamo nikakvih problema. Želim da zahvalim predstavnicima lokalne samouprave i Vlade RS, jer bi bez njihove podrške naš rad bio mnogo teži”, istakao je Đakonov.Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Novi brend za bolje usluge

    1. Bogdan

      ma da umjesto što truni o domaćim proizvodima, radnicima ….

    2. bosman

      Najbolju uslugu će te napraviti potrošačima ako snizite cijenu nafte i naftinih derivata.