Capital.ba

Prva isporuka “Rubinovih” vina krenula za London

18.12.2008. / 7:30

KRUŠEVAC, Za London je danas krenula prva isporuka od 300 kartona vina iz kruševačkog “Rubina” – “Tere Lazarike”, “Medveđe krvi”, “Cara Lazara” i “Carice Milice”.
 “Odlazeći u goste prijateljima, saradnicima, rođacima, mnogi su iz Srbije u Englesku nosili naša vina, najviše ‘Tera  Lazariku'”, izjavio je tim povodom Dejan Smiljković, komercijalni direktor “Rubina”.
 “Očigledno su im se naša vina mnogo dopala, jer su nas često kontaktirali iz Engleske raspitujući se gdje mogu da nabave ‘Teru’ ili ‘Medveđu krv’. Zbog toga smo i započeli saradnju sa kućom ‘Ivanović i Mekardi’, koja će distribuirati naša pića u Londonu”, dodao je on.
 Smiljković je naglasio da je ovo prvi put da iz Srbije kreću vina ka Engleskoj, poslije raspada stare Jugoslavije. Kruševačka fabrika polako se okreće sve većem izvozu, pa su “Rubinova” vina samo u ovoj godini našla put do ljubitelja ovog pića u Rusiji, Sloveniji i sada Britaniji, navedeno je u saopštenju kompanije “Invej”, vlasnika “Rubina”.
 Smiljković je podsjetio da je vrhunsko vino “Tera Lazarika” osvojilo srebrnu medalju na takmičenju u Bordou, u konkurenciji skoro 6.000 uzoraka iz 48 zemalja, a da su se prije toga vrhunska “Rubinova” vina okitila medaljama u Austriji i Japanu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!