Capital.ba

Ovako zaista govore biznismeni

24.06.2013. / 6:40

forumMOKRA GORA, Pul novinara na mokrogorskom Vivaldi forumu sastavio je šaljivi izvještaj, inspirisan “novogovorom” aktu “Vijest” je pročitana na panelu “Mediji i ekonomija” uz smijeh učesnika skupa koji su se prepoznavali u pojedinim izrazima, a vi sad pokušajte da razumijete “šta je pisac (odnosno stručnjaci) htio da kaže”.

“Ako se transakteri u sistemu ne budu hedžovali, pozicija njihovih kompanija biće veoma volativna kada se u punom kapacitetu primjene prudencijalne mjere – to je ki mesidž trodnevnog samita CFO-oova na Mokroj Gori uz napomenu da su CFO katalizatori za CEO-ve.

Na tom iventu je posebno akcentovano da dobar CFO anticipira događaj i da koristi “egzjekutiv srč”, a to je uz svop analizu pretpostavka pronalaženja strateškog kontributora ali i za eliminisanje autput gepova zbog kojih neke kompanije imaju problem sa keš floom.

Karakteristika dobrog CFO je open-majnd pristup u rješavanju problema, minimiziranje riska, sejvovanje i primjena novih inovativativnih rješenja, prepoznavanje ki čelendža na osnovu šerovanih iskustava, kao i šiftovanje sa globalnog ka mikronivou – što fast to bolje.

Kad ništa od toga ne pomaže potrebno je resetovati sistem da bi se ostvarila sinergija u nastojanju da se poveća kompetitivnost i da se dođe u vin-vin poziciju”, stoji u ovoga puta šaljivom izvještaju, a inače svakodnevnoj mori ekonomskih novinara koji sve ove umotvorine srpskih biznismena i “bizmismena” moraju da prevedu na dragi nam srpski jezik.  (b92)

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!