ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Većina radnika sanja drugo radno mjesto

Objavljeno u POSAO

SARAJEVO – Većina zaposlenih u BiH nije zadovoljna svojim trenutnim radnim mjestom, a kao razlog za to najčešće su nevedeni mala plata i pritisci koji proizilaze iz lošeg i nestručnog rukovođenja, pokazalo je istraživanje portala Posao.ba.

Istraživanje, koje je sprovedeno na 834 ispitanika, od čega 51,5 odsto žena i 48,5 odsto muškaraca, pokazalo je da se 51 odsto ispitanika nada boljem radnom mjestu, 17,6 odsto je u potpunosti nezadovoljno, dok je 31,4 odsto ispitanika u potpunosti zadovoljno trenutnim zaposlenjem.

“Osim male plate, ispitanici su kao razloge za nezadovoljstvo naveli i mobing, loše rukovodstvo, loše odnose u firmi, nemogućnost napredovanja, radno vrijeme, rad vikendom i nepostojanje godišnjeg odmora, rad na crno, rad na određeno, nemogućnost rada u struci, neplaćeni prekovremeni rad i drugo”, saopštio je portal.

Većina ispitanika, odnosno 60,4 odsto, smatra da su premalo plaćeni, dok je 39,6 odsto ispitanika zadovoljno svojim primanjima. Istraživanje je pokazalo da platu redovno prima 75 odsto ispitanika, za 16 odsto plata kasni nekoliko sedmica, a za tri odsto ispitanika plata kasni mjesecima. Platu uopšte ne prima šest odsto ispitanih.

Konstatovano je da od promjene posla ne strahuje 80,3 odsto zaposlenih, dok se njih 19,7 plaši promjene posla.

Portal Posao.ba zaključuje da je ovo istraživanje još jednom pokazalo da kompanije u BiH moraju više da rade na unapređenju upravljanja ljudskim resursima.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+