ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Uspostaviti saradnju privrednika Semberije i Sarajeva

Objavljeno u PRIVREDA

BIJELJINA, Neophodno je dati novi impuls saradnji privrednika regije Bijeljina sa privrednicima Kantona Sarajevo kako bi se napravio pomak u rješavanju ekonomske krize u kojoj se BiH nalazi, ocijenjeno je na sastanku upravnih odbora privrednih komora regije Bijeljina i Kantona Sarajevo.

“Smatramo da su područja Semberije i Kantona Sarajevo kompatibilna za saradnju koja je u nekom ranijem periodu bila  na veoma visokom nivou”, rekao je predsjednik Područne komore Bijeljina Mihajlo Vidić.

On je dodao da je Sarajevo jedan od veoma važnih potrošačkih centara za područje Semberije.

“Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u BiH, neophodno je angažovati sve potencijale unutar granica BiH, pokušati međusobno da koordinišemo  aktivnosti  u proizvodnji,  prodaji i realizaciji”, rekao je Vidić.

On je upozorio na brojne probleme koji će BiH zadesiti prilikom ulaska Hrvatske u EU, ali i istakao da BiH unutar svojih granica ima prostor koji je neiskorišćen.

“Problemi sa kojima ćemo se suočiti ulaskom Hrvatske u EU su izvjesni, ali mi istovremeno imamo veliki prostor unutar BiH koji je neiskorišćen za određene vrste roba”, rekao je Vidić i izrazio uvjerenje da će zajedničkim zalaganjem dvije komore biti učinjen značajan pomak u saradnji privrednika.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo istakao je da je najveći problem pitanje izlaska iz recesije, ocjenjujući  da je neophodno dati stratešku podršku proizvodnji.

“To je stav svih nas jer se jedino na taj način može riješiti pitanje nezaposlenosti u BiH. Treba stvoriti uslove, ne samo za strana ulaganja, nego i za ulaganja domaćih proizvođača”, rekao je Grebo i izrazio nadu da će uskoro između dvije komore biti potpisan sporazum o zajedničkoj saradnji. Srna

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+